Steg-för-steg instruktion

Innan du börjar arbeta med Kulting läs säkerhetsföreskrifter i bruksanvisningen.

 
kulting-hel-fri.jpg

Steg 1

Verktyget Kulting är avsedd att användas tillsammans med en borrmaskin/skruvdragare. Handtaget är justerbart genom att skruva på ratten för att passa både höger- och vänsterhänta.  Längst ut på skaftet ska skruvdragaren monteras.

IMG_0576.jpg

Steg 2

Se till att skruvdragaren INTE har en så kallad bitshållare monterad. Här visas en skruvdragare som är på väg att träs på den utstickande delen ovanpå Kultingens huvudrör. När man trätt på den och dragit åt ordentligt är man klar för start.

IMG_0582_2.jpg
IMG_0581.jpg
IMG_0519.jpg

Steg 3

Man ska INTE ställa skruvdragare i läget där symbolen för borren visas, utan hellre ställa in en lägre kraftöverföring/moment, genom att välja ett lägre värde.

 

Steg 4

Till vänster ser du siffran 17 vilket är ett högt värde på kraftöverföringen, du kan välja ett lägre passande värde, då upphör drivningen om motståndet blir tillräckligt stort = säkrare

 

Steg 5

Se gärna till att du har stöd för verktyget innan start. Här har man ställt den mot jorden. Ställ INTE den mellan dina fötter eller ben. Använd marken, en vägg, eller dylikt, men inte dina fötter för att hålla fast den vid start.

Sedan trär du på skruvdragaren och vrider om ordentligt så att den sitter fast mot verktyget.